Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Podpora kurikulárnej reformy a zlepšenie funkčnej gramotnosti žiakov cieľom Memorandum o spolupráci

Kategória: Aktuality Autor/i: nbs.sk

Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR podpísalo Memorandum o spolupráci s Národnou bankou Slovenska, Slovenskou sporiteľňou, Národným inštitútom vzdelávania a mládeže a FinQ Centrom. Cieľom programu FinQ je, aby žiaci rozvíjaním kompetencií a všetkých foriem myslenia dokázali pochopiť potrebu a kontext finančného vzdelávania a aby sa naučili správne rozhodovať. 

Zúčastnené inštitúcie budú spolupracovať  na podpore finančnej gramotnosti žiakov na základných a stredných školách. Zamerajú sa aj na podporu implementácie kurikulárnej reformy s dôrazom na rozvoj funkčnej gramotnosti žiakov. Strany memoranda sa dohodli na využití programu FinQ, ktorý poskytuje nástroje na rozvoj finančnej gramotnosti žiakov. Program FinQ podporuje rozvoj kritického a systémového myslenia žiakov. Žiaci dokážu dôslednejšie premýšľať, ako funguje a aký význam má svet financií. Naučia sa uvažovať v súvislostiach a vyhýbať sa nekritickému preberaniu jednostranných názorov v ich každodennom živote. 

Zdroj a ďalšie informácie: https://nbs.sk/aktuality/ministerstvo-skolstva-bude-spolupracovat-s-inovativnym-projektom-finq/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov