Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Školské stravovanie

KVALIFIKÁCIA - Technológia a stravovanie, potraviny a výživa A

Autor/i: Ing. Jarmila Belešová

Je učiteľ kvalifikovaný pre vyučovanie predmetov „Technológa a stolovanie“ a „Potraviny a výživa“ v odbore 6489 H hostinský, ak má výučný list, nadväzujúce maturitné vysvedčenie, I. stupeň VŠ diplom Bc učiteľstvo profesijných predmetov a prakticke...

Materiálno – spotrebné normy a receptúry pre diétne stravovanie s účinnosťou od 1. 9. 2023 N

Autor/i: -

Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu Slovenskej republiky vydáva podľa § 140 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Materiálno-spotrebné no...

Povinnosti prevádzkovateľov školských stravovacích zariadení N

Autor/i: -

V § 26  ods. 4 zákona č. 355/2007 Z. z. sú vymedzené povinnosti fyzických osôb – podnikateľov a právnických osôb, ktoré prevádzkujú zariadenia spoločného stravovania.

Povinnosti prevádzkovateľov školských stravovacích zariadení N

Autor/i: -

V § 26  ods. 4 zákona č. 355/2007 Z. z. sú presne vymedzené povinnosti fyzických osôb – podnikateľov a právnických osôb, ktoré prevádzkujú zariadenia spoločného stravovania. 

Povinnosti prevádzkovateľov zariadení pre deti a mládež N

Autor/i: -

V § 26  ods. 4 zákona č. 355/2007 Z. z. sú vymedzené povinnosti fyzických osôb – podnikateľov a právnických osôb, ktoré prevádzkujú zariadenia spoločného stravovania.

Prestávka na jedenie a odpočinok N

Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová

Akým spôsobom zadať prestávku na jedenie a odpočinok pre pedagogických zamestnancov školy? Pracovný čas je 7,5 hod. + 0,5 hod. prestávka na jedenie. Začiatok pracovného času 7:20 hod. - do 13:20 hod. práca na pracovisku + 2 hod. pracovné činnosti ...

Prispievanie zamestnávateľa na stravu zamestnancov N

Autor/i: JUDr. Ing. Marián Varga

Máme zamestnancov pracujúcich na dohodu o vykonaní práce. Môžeme týmto zamestnancom prispievať na stravu v rovnakej výške, ako zamestnancom pracujúcich na pracovnú zmluvu. 

Rozdiel medzi príspevkom na stravu a stravným lístkom N

Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová

Sme škola s vlastnou jedálňou. Väčšina zamestnancov sa stravuje, ale máme zamestnanca, ktorý má zdravotné problémy a požaduje na základe lekárskeho potvrdenia stravné lístky. Rozdiel medzi príspevkom na stravu a stravným lístkom je 0,79 €. Zvýhodn...

Stravné zamestnanca počas home office a nediskriminácia N

Autor/i: JUDr. Ing. Marián Varga

Zamestnávateľ poskytuje stravu zamestnancom školy v priestoroch školy a je zabezpečovaná na základe zmluvy do výdajne stravy v škole, kde zamestnanci pracujú. Počas home officu im vzniká nárok na stravné vo výške 2,11 eur od zamestnávateľa (55 % z...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

  • Typ školy
  • Zriaďovateľ