Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - September 2024

Tréneri v škole: Súťaž pre učiteľov, ktorá vás nadchne

Kategória: Aktuality Autor/i: nivam.sk

Súťaž pre učiteľov telesnej a športovej výchovy, organizovaná v rámci programu Tréneri v škole, ponúka príležitosť na ocenenie a podporu inovatívnych metodických prístupov.

MŠVVaM SR a NIVAM otvárajú inovatívne online kurzy pre pedagogických zamestnancov

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu

Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR v spolupráci s Národným inštitútom vzdelávania a mládeže predstavuje tri nové online kurzy pre učiteľov na materských, základných a stredných školách pod názvom „Učiteľ 21. storočia“.

Slovenské banské múzeum: Nový katalóg vzdelávacích aktivít pre školy

Kategória: Aktuality Autor/i: nivam.sk

Slovenské banské múzeum prináša nový katalóg vzdelávacích aktivít pre materské, základné a stredné školy, zameraný na obohatenie výučby inovatívnymi metódami.

Aktualizovaný Katalóg podporných opatrení pre školský rok 2023/2024

Kategória: Aktuality Autor/i: nivam.sk

Minulý školský rok bol pre slovenské školstvo významný zavedením reformy, ktorá posilnila inkluzívne vzdelávanie prostredníctvom Katalógu podporných opatrení.

Ministerstvo školstva SR posilňuje finančnú gramotnosť žiakov prostredníctvom programu FinQ

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu

Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR sa snaží posilniť finančnú gramotnosť žiakov prostredníctvom programu FinQ, ktorý môžu základné a stredné školy začleniť do svojich vzdelávacích plánov.

Vyhlásenie 20. ročníka celoslovenského projektu „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“ na Medzinárodný deň školských knižníc

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Národný inštitút vzdelávania a mládeže vyhlasuje 20. ročník celoslovenského projektu „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“ pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc, ktorý sa uskutoční 28. októbra 2024. 

Dôvodová správa k vyhláške č. 221/2024 Z. z., zmena vyhlášky o strednej škole

Kategória: Aktuality Autor/i: MŠVVaM SR

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky predkladá novelizáciu vyhlášky č. 224/2022 Z. z. o strednej škole s cieľom reagovať na podnety z aplikačnej praxe a výsledky experimentálneho overenia študijného odboru zameraného ...

Optimalizácia siete stredných škôl

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu

Ministerstvo školstva SR predstavilo ambiciózny plán na optimalizáciu siete stredných škôl, ktorá zahŕňa najväčšie zmeny za posledné tri desaťročia.

Festival zručností 2024 odštartuje 23. septembra

Kategória: Aktuality Autor/i: mesiacvzdelavania.sk

Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) v spolupráci s Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR a ďalšími partnermi organizuje druhý ročník Festivalu zručností 2024, ktorého podujatia budú prebiehať v rôznych mestách na Slovensku ...

Efektívna komunikácia školy s rodičom (webinár)

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Základné informácie Lektorka: Mgr. Soňa Koreňová Dátum: 26. 9. 2024 Čas: 13:00 - 16:00 hod. Forma: online Cieľová skupina: pedagogickí a odborní zamestnanci - triedne učiteľky, triedni učitelia, výchovné poradkyne, výchovní poradcovia, členky a č...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov