Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Mediácia

Medzinárodná vedecká konferencia „Mediácia a multidisciplinarita ako kľúč k harmonickým riešeniam konfliktov"

Kategória: Mediácia

Tlačová správa, Modra, 12. októbra 2024

V dňoch 11. a 12. októbra 2024 sa v Modre uskutočnila medzinárodná vedecká konferencia s názvom "Mediácia a multidisciplinarita ako kľúč k harmonickým riešeniam konfliktov". Táto významná udalosť, ktorá oslávila 20 rokov mediácie na Slovensku, bola otvorená p. JUDr. Katarínou Roskoványi, štátnou tajomníčkou Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky a vedeckým garantom konferencie p. PhDr. Ernestom Kováčom, PhD., MBA, LL.M.

Konferencia privítala široké spektrum účastníkov vrátane vzácnych hostí z vedeckého výboru, akademických a výskumných pracovníkov, ako aj mediátorov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Pozornosť sa sústredila na multidisciplinárny prístup v mediácii, ktorý bol prezentovaný v rôznych odborných príspevkoch a diskusiách.

Počas dvoch dní trvania konferencie mali účastníci možnosť vypočuť si a diskutovať o najnovších trendoch a výzvach, ktorým čelí mediácia v súčasnom globalizovanom svete. Prednášky zahŕňali široké spektrum tém, od teoretických základov a legislatívnych rámcov až po praktické aplikácie mediácie v rôznych oblastiach života vrátane rodinných, pracovných a komunitných konfliktov.

Cieľom konferencie bolo zdôrazniť význam multidisciplinárneho prístupu v riešení konfliktov a poskytnúť platformu pre výmenu skúseností a poznatkov medzi odborníkmi z rôznych krajín a oblastí.

Účastníci ocenili príležitosť na networking a nadviazanie nových spoluprác, ktoré môžu prispieť k rozvoju mediácie ako efektívneho nástroja na riešenie konfliktov. Organizátori konferencie vyjadrili spokojnosť s vysokou úrovňou odborných príspevkov a aktívnym zapojením účastníkov. Veria, že podujatie prispelo k posilneniu mediácie na Slovensku aj v medzinárodnom kontexte a položilo základy pre ďalšie inovácie a spoluprácu na poli mediácie.

Konferencia "Mediácia a multidisciplinarita ako kľúč k harmonickým riešeniam konfliktov" zanechala pozitívny dojem a podčiarkla dôležitosť pokračujúceho vzdelávania a výmeny skúseností v oblasti mediácie.

www.mediacia.sk



Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk