Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - 2018

Ako pripraviť dieťa na vstup do materskej školy

Kategória: Aktuality Autor/i: Mgr. Dušana Bieleszová

Vyberáme z časti Riadenie školy - Konflikty - školská mediácia Dieťa v predškolskom veku je po duševnej, telesnej i sociálnej stránke zväčša zrelé na vstup do školského života. Ak navštevovalo predškolské zariadenie, kontakt s rovesníkmi sa stal p...

Ako znížiť riziko nákazy chrípkou?

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

V súvislosti s preventívnymi opatreniami proti chrípke sa treba vyhýbať kontaktu s chorými osobami, obmedziť návštevy priestorov s vysokou koncentráciou ľudí (divadlá, kiná, hromadné akcie a pod.), často a účinne vetrať (doma, na školách, pracovis...

Aktualizácia údajov do Centrálneho registra za december 2018

Kategória: Aktuality Autor/i: http://crinfo.iedu.sk

Aktualizácia údajov zo školských informačných systémov do Centrálneho registra za december 2018 je akceptovaná do 11. januára 2019 včítane - oproti ostatným mesiacom zmena termínu.

Aktuálne analýzy nezamestnanosti absolventov stredných škôl

Kategória: Aktuality

Analytická štúdia je výstupom z pravidelného monitoringu nezamestnanosti absolventov stredných škôl evidovaných úradmi práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý spracúva Odbor metodiky a tvorby informácií školstva CVTI SR.

Archív časopisov The Royal Society prístupný do 24. januára 2018

Kategória: Aktuality

Vydavateľstvo The Royal Society sprístupnilo celý archív časopisov od roku 1665 do 1996. Nájdete tu články vedeckých velikánov, ako sú Sir Christopher Wren, Benjamin Franklin, James Clerk Maxwell, Alan Turing, Kathleen Lonsdale, Stephen Hawking či...

Beseda o cenzúre, ideológii a slobode slova k Novembru 89

Kategória: Aktuality

(Bratislava, 19.11.2018)  - Fakulta masmédií PEVŠ otvára výstavu "Pred 89" - ako sa žilo a nežilo pred rokom 1989 a prečo nastala zmena? Čo znamenala cenzúra, ideológia a čo znamenala sloboda slova? Touto výstavou  odštartuje séria akcií a pripomi...

Bibliotéka 8. 11. - 11. 11. 2018

Kategória: Aktuality

26. medzinárodný knižý veĺtrh BIBLIOTÉKA a 23. výstava vzdelávania a didaktickej techniky PEDAGOGIKA sa uskutoční v dňoch 8. až 11. novembra 2018v INCHEBE EXPO v Bratislave. 

Blíži sa festival vedeckých filmov – FVF 2018!

Kategória: Aktuality

5. ročník Festivalu vedeckých filmov – FVF 2018 má podtitul VEDA JE POKROK. Pripravené sú zaujímavé vedecko-populárne filmy na témy ako astronómia, energetická technika, experimentálna medicína či ekológia. 

Budúci týždeň začínajú ústne maturitné skúšky

Kategória: Aktuality

V čase od 21. mája do 8. júna 2018 budú prebiehať interné časti maturitnej skúšky. Jednotlivým školám určili termíny OŠ OÚ stredným školám v ich územnej pôsobnosti.  

Celkovo 558 stredných škôl dostalo tento týždeň údaje o pridanej hodnote vo vzdelávaní

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) už po štvrtýkrát posiela stredným školám informáciu o ich pridanej hodnote vo vzdelávaní zo slovenského jazyka a literatúry.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov