Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Vychovávateľka na stredoškolskom internáte – platová trieda a iné

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Matulová Juríková

Plánujeme od septembra prijať zamestnankyňu na pozíciu vychovávateľ, ide o stredoškolský internát. Zamestnankyňa vyštudovala učiteľstvo MŠ a vychovávateľstvo, a doteraz učila v MŠ aj v ZŠ na 1. stupni. Boli jej priznané kredity podľa starého zákona, za aktualizačné vzdelávanie, z čoho 2 vzdelávania boli určené pre učiteľov MŠ a dve použiteľné z môjho pohľadu aj pre vychovávateľov.

K nám má nastúpiť ako vychovávateľka. 

Otázky:

  1. Ak ešte nepracovala ako vychovávateľka a je to teda iná kategória pg. zam. má byť zaradená ako začínajúci vychovávateľ? A má mať adaptačné vzdelávanie?
  2. Do akej platovej triedy má byť zaradená? 
  3. Keďže by chcela uznať kreditový príplatok/príplatok za profirozvoj – musí si dať žiadosť o priznanie kreditov? Môžem jej ako riaditeľka niektoré vzdelávania neuznať (napr. preto, lebo nie sú použiteľné pre vychovávateľov)? Musím pokračovať vo vyplácaní príplatku aj bez žiadosti a musím uznať všetko? Ako to je v tomto prípade s príplatkom za profesijný rozvoj?

Podľa § 29 ods. 1 zákona 138/2019 Z. z. pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec sa zaradí do kariérového stupňa začínajúci pedagogický zamestnanec alebo začínajúci odborný zamestnanec, ak nastúpi do prvého pracovného pomeru, v ktorom bude vykonávať prac

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk