Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Zrušenie pracovného miesta organizačnou zmenou

Publikované: Autor/i: JUDr. Matej Drotár

Zamestnankyňa sa vráti po rodičovskej dovolenke, počas jej trvania na jej miesto nebola prijatá iná zamestnankyňa a toto pracovné miesto chcem organizačnou zmenou zrušiť. Je potrebné toto miesto zrušiť ešte pred jej nástupom? Kedy jej môžem dať z dôvodu nadbytočnosti výpoveď? Po ukončení RD alebo aká je prosím presná časová postupnosť? Nemám žiadne iné pracovné miesto, ktoré by som jej mohla ponúknuť. 

V tomto prípade je možné zrušiť pracovné miesto aj počas RD alebo po nástupe do práce.

Je potrebné dôsledne rozlišovať medzi organizačnou zmenou, v dôsledku ktorej sa zruší jedno pracovné miestovýpoveďou konkrétnemu zamestnancovi. Zamestnávateľ organizačnou zmenou rozhoduje o zrušení pracovného miesta (napr. z dôvodu otvorenia menšieho počtu tried sa ruší jedno miesta učiteľa 1. stupňa ZŠ). O výbere zamestnanca, s ktorým bude pracovný pomer skončený výpoveďou z dôvodu nadbytočnosti, sa rozhoduje až po prijatí rozhodnutia o organizačnej zmene. V rozhodnutí o organizačnej zmene sa neuvádza meno konkrétneho zamestnanca, ale len názov pracovného miesta/pracovnej pozície, ktorá má byť zrušená.

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Príspevok na lyžiarsky kurz N

Publikované:

Príspevok na kurzy pohybových aktivít v prírode na rok 2023 A

Publikované: Aktualizované:

Finančné prostriedky na lyžiarsky kurz N

Publikované:

Vychovávateľ ako inštruktor lyžovania N

Publikované:

Otázka: So záujmom som si prečítal informáciu, že učiteľ prvého stupňa môže byť inštruktorom lyžovania bez toho, aby absolvoval ďalšie certifikované vzdelávanie. Hľadal som možnosť pre naše učiteľky absolvovať takýto kurz, no nepodarilo sa mi to. Doteraz nás presviedčali, že je to povinnosťou každých sedem rokov. Vzťahuje sa vyhláška aj na vychovávateľku, ktorá absolvovala strednú pedagogickú školu v Modre, keďže si môže dopĺňať úväzok kvalifikovaným vyučovaním výchov na I. stupni?