Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Výzvy

Pozvánka na európsku prekladateľskú súťaž – JUVENES TRANSLATORES 2024

Kategória: Výzvy

Generálne riaditeľstvo Európskej komisie pre preklad pozýva stredné školy z celej Európy na 18. ročník prestížnej prekladateľskej súťaže Juvenes Translatores, ktorá sa uskutoční 28. novembra 2024. Súťaž je určená pre 17-ročných študentov, ktorí majú záujem preveriť svoje prekladateľské schopnosti.

Registrácia škôl prebieha do 14. októbra 2024. Každoročne sa do súťaže zapojí približne 3 000 študentov z rôznych krajín Európskej únie, ktorí si môžu vybrať na preklad ľubovoľnú kombináciu z 24 úradných jazykov EÚ.

Cieľom súťaže je podporiť štúdium cudzích jazykov a inšpirovať mladých ľudí k rozvoju jazykových zručností. Jazykové znalosti otvárajú dvere k novým príležitostiam, umožňujú lepšiu komunikáciu a rozširujú obzory. Víťazi z každej krajiny budú pozvaní na slávnostné udeľovanie cien v Bruseli, kam môžu prísť spolu s rodičmi a učiteľom.

Okrem súťaže sa tento rok pripravuje aj špeciálne online stretnutie s prekladateľmi Európskej komisie, ktoré sa uskutoční 17. októbra 2024 od 10:00 do 11:30. Prekladatelia sa podelia o svoje skúsenosti a priblížia, aké možnosti prináša štúdium jazykov.

Ďalšie informácie: https://www.facebook.com/translatores/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív výziev