Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Do projektu „Hovorme o jedle“ je zapojených 442 škôl

Kategória: Aktuality Autor/i: sppk.sk

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) uvádza 12. ročník projektu „Hovorme o jedle“, ktorý sa vracia do základných škôl po celej krajine. 

Tento rok, s dôrazom na pestovanie slovenského ovocia, sa do projektu zapojilo 442 škôl. Počas týždňa od 14. do 18. októbra budú žiaci základných škôl diskutovať a tvoriť projekty o potravinách, pričom sa zamerajú na ich pôvod a význam v každodennom živote. Projekt ponúka rôzne súťaže, ako je „Chutné maľovanie“ a „Očami gurmána“, aby podporil umelecké vyjadrenie detí a ich kritický pohľad na potraviny a poľnohospodárstvo. Slovenskí poľnohospodári, podporení Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR sa tešia na spätnú väzbu od žiakov, ktorí sa nielen učia, ale aj aktívne zapájajú do vzdelávacieho procesu. Cieľom projektu je nielen vzdelávať, ale aj podnecovať záujem o zdravú výživu medzi mladou generáciou. Slávnostné vyhlásenie víťazov prebehne 22. novembra v Bratislave.

Projekt je realizovaný Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou a Centrom rozvoja znalostí o potravinách n.o. v spolupráci s odbornými garantmi: Úradom verejného zdravotníctva SR, Národným poľnohospodárskym a potravinárskym centrom a Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR.

Zdroj: https://sppk.sk/clanok/5381


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov