Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Národný projekt Barnahus: Komplexná pomoc pre detské obete trestných činov

Kategória: Aktuality Autor/i: employment.gov.sk

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky pripravuje národný projekt Barnahus, ktorý sa zameriava na poskytovanie komplexnej pomoci deťom a dospievajúcim, ktorí sa stali obeťami alebo svedkami trestných činov.

V rámci tohto projektu vzniknú štyri centrá Barnahus v Komárne, Rimavskej Sobote, Rožňave a Prešove. Cieľom je zabezpečiť, aby deti dostali potrebné posúdenie, liečbu a podporu na jednom mieste, čím sa predíde ich opakovanému vypočúvaniu a zníži sa ich traumatizácia. Projekt, s finančnou alokáciou 32 miliónov eur, vychádza zo strategického cieľa predchádzať inštitucionálnemu násiliu, pričom implementuje osvedčený model z Islandu. Na projekte spolupracujú viaceré relevantné inštitúcie vrátane polície, prokuratúry a zdravotníckych zariadení, a je spolufinancovaný z fondov EÚ v rámci Programu Slovensko.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.employment.gov.sk/sk/uvodna-stranka/informacie-media/aktuality/ministerstvo-prace-pripravuje-projekt-barnahus-dom-komplexnej-pomoci-dieta.html


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov