Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Otvorenie Centra bezpečného internetu Slovensko – ochrana detí v digitálnom prostredí

Kategória: Aktuality Autor/i: employment.gov.sk

Centrum bezpečného internetu Slovensko bolo oficiálne otvorené 22. júla 2024 v Bratislave, zahajujúc významný projekt podporovaný programom Európskej komisie Digital Europe Programme.

S cieľom ochrany detí v digitálnom priestore a za dodržiavania prísnych európskych štandardov sa centrum zaradilo do prestížnej európskej siete centier bezpečného internetu pod záštitou organizácie Insafe. Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch v spolupráci s digiQ – Digitálna inteligencia, Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny a mimovládnou organizáciou Ochráň ma zintenzívňuje svoje úsilie o zvyšovanie povedomia o bezpečnosti na internete. V rámci tejto iniciatívy bude Národná linka na pomoc deťom v ohrození Viac ako ni(c)k ponúkať podporu a pomoc deťom v krízových situáciách, zatiaľ čo hotlinka poskytovaná mimovládnou organizáciou Ochráň ma sa bude sústreďovať na odstraňovanie nelegálneho obsahu spojeného so sexuálnym zneužívaním detí.

Zdroj a viac informácií: https://www.employment.gov.sk/sk/uvodna-stranka/informacie-media/aktuality/centrum-bezpecneho-internetu-je-oficialne-otvorene-aj-slovensku.html


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov