Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Podpora učiteľov pri riešení antisemitizmu - dotazník

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

UNESCO v spolupráci s Centrom pre vzdelávanie o holokauste UCL iniciuje prieskum zameraný na riešenie antisemitizmu v školskom vzdelávaní, otvorený učiteľom a pedagógom z celej Európskej únie. 

Cieľom je zhromaždiť skúsenosti z rôznych krajín a identifikovať možnosti na zlepšenie súčasných prístupov. Anonymný prieskum, dostupný vo všetkých úradných jazykoch EÚ, bude online od augusta do októbra a jeho výsledky pomôžu rozvíjať usmernenia pre tvorcov politík a podporiť vzdelávanie učiteľov. Projekt „Riešenie antisemitizmu prostredníctvom vzdelávania v Európe“ je realizovaný v partnerstve s OBSE a financovaný Európskou komisiou cez Erasmus+. Odpovede budú využité na zlepšenie praxe a usmernení v tejto dôležitej oblasti.

Vyplnenie dotazníka trvá približne 15 minút. Vaše odpovede sú chránené, výsledky nebudú hodnotiť ani porovnávať jednotlivé krajiny. Do prieskumu sa môžete zapojiť do konca októbra 2024.

Dotazník

 

Zdroj a ďalšie informácie: https://unesco-2023.limesurvey.net/213825 a tu: https://www.minedu.sk/data/att/dcb/31457.393732.pdf


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov