Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Slovensko zlepšuje zdravé prostredie v školách

Kategória: Aktuality Autor/i: zmos.sk

Výsledky štúdie European Health Examination Survey odhalili alarmujúci nárast obezity v európskych krajinách, vrátane Slovenskej republiky, kde vláda prijala Národný program prevencie obezity a následne Národný akčný plán v prevencii obezity na roky 2015 – 2025 (NAPPO).

Cieľom týchto iniciatív je znižovanie a eliminovanie nadhmotnosti a obezity v populácii, s dôrazom na podporu zdravšieho prostredia v školách a zvýšenie fyzickej aktivity mládeže. Štátna školská inšpekcia od školského roku 2016/2017 monitoruje stav podpory zdravého prostredia v materských školách a výsledky ukazujú, že 86,7 % z nich integrovalo úlohy a aktivity z NAPPO do svojich školských vzdelávacích programov. Väčšina materských škôl efektívne podporuje zdravý životný štýl a fyzickú aktivitu detí. Podrobnosti o týchto aktivitách a výsledkoch monitoringu sú uvedené v správe „Stav a podpora rozvíjania pohybovej gramotnosti detí v materských školách v školskom roku 2019/2020 v SR“.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.zmos.sk/mid/536720/statna-skolska-inspekcia--materske-skoly-sa-zameriavaju-u-deti-na-pohybove-aktivity--zdrave-stravovanie-a-zdrave-prostredie-oznam.html#m_536720


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov