Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zmena nariadenia o poskytovaní pomoci na dodávanie a distribúciu ovocia, zeleniny, mlieka a výrobkov z nich pre deti a žiakov v školách

Kategória: Aktuality Autor/i: Vláda SR

Nariadenie vlády Slovenskej republiky, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 200/2019 Z. z. o poskytovaní pomoci na dodávanie a distribúciu ovocia, zeleniny, mlieka a výrobkov z nich pre deti a žiakov v školách v znení neskorších predpisov vyšlo v Zbierke zákonov č. 223/2024 Z. z.

Navrhované nariadenie vlády Slovenskej republiky upravuje paušálne výšky finančnej pomoci z prostriedkov Európskej únie a štátneho rozpočtu na vykonávanie školského programu zameraného na dodávanie ovocia, zeleniny, mlieka a mliečnych výrobkov. Tento program, v súlade s platnou legislatívou EÚ, zahŕňa aj zoznam povolených poľnohospodárskych výrobkov, ktorý sa pravidelne prehodnocuje. V rámci programu od školského roku 2024/2025 sa navrhuje vypustenie niektorých výrobkov, ako aj úprava paušálnych výšok pomoci. Okrem toho sa rozširujú sprievodné opatrenia o dodávky včelárskych výrobkov. Zmeny v nariadení tiež zavádzajú nový mechanizmus prideľovania maximálnej výšky pomoci, pričom umožňujú zvýšenie príspevku z prostriedkov štátneho rozpočtu na trojnásobok podielu prideleného z prostriedkov únie.

Legislatívny proces vo vláde SR

Zdroj: aspi.sk


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov