Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zlepšenie kvality školského stravovania s novými receptúrami a nižším obsahom cukru

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu

V školských jedálňach budú deti dostávať zdravšie a chutnejšie pokrmy vďaka novým receptúram a zvýšenému podielu čerstvej zeleniny a ovocia.

Zníženie obsahu cukru v nápojoch a obmedzenie nezdravých surovín sú kľúčovými zmenami, ktoré vyplývajú z revízie Materiálno-spotrebných noriem a receptúr pre školské stravovanie. Tento záväzný dokument má podporiť energeticky a nutrične vyváženú stravu pre žiakov, v súlade s odporúčaniami Svetovej zdravotníckej organizácie a ďalších odborných orgánov. Ministerstvo školstva sa zameriava na budovanie správnych stravovacích návykov, ktoré budú mať pozitívny vplyv na zdravie detí a na rozvoj kultúry zdravého stravovania. Súčasťou revízie sú aj nové receptúry, ktoré bude možné pripravovať a podávať deťom v školských jedálňach pre spestrenie jedálneho lístka.

Zdroj a viac informácií: https://www.minedu.sk/v-skolskom-stravovani-pribudnu-nove-receptury-cerstva-zelenina-a-ovocie/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov