Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Ranné kruhy: Posilnenie duševnej pohody a vzdelávacieho procesu žiakov

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu

Ranné kruhy predstavujú pravidelné krátke stretnutia medzi triednym učiteľom a žiakmi, s dĺžkou obvykle 15 minút, uskutočňované ideálne pred začiatkom vyučovania. Tieto stretnutia môžu podľa potreby viesť aj iní pedagógovia. Ústredným cieľom ranných kruhov je posilniť pripravenosť žiakov na vyučovanie a vytvoriť bezpečné prostredie pre zdieľanie pocitov a názorov, čím sa podporuje ich celkový vzdelávací proces.

Ako sme už predstavili aj v článku Nová príručka na ranné kruhy podporuje duševnú pohodu žiakov, ranné kruhy sú inovatívnym prístupom v oblasti vzdelávania. Ministerstvo školstva poskytuje základným školám príručku s overenými aktivitami, podporujúcu efektívnosť tohto prístupu. Prostredníctvom ranných kruhov sa usiluje o zníženie rizikového správania a podporu duševného zdravia detí. Príručka a sprievodné materiály, vrátane informačného seminára a webinárov, poskytujú učiteľom praktickú podporu v implementácii tejto metódy.

Na stránkach Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR nájdete aj Informačný leták pre rodičov, hry pre žiakov a žiačky, no rezort školstva pripravil aj zoznam najčastejších otázok týkajúcich sa realizácie ranných kruhov.

Zdroj a viac informácií: https://www.minedu.sk/ranne-kruhy/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov