Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Online časopis

Pravidlá v tíme

Dátum: Rubrika: Editoriál

V snahe o vynikajúcu kvalitu a efektivitu pracovných procesov v školskom prostredí je dôležité aj nastavenie pravidiel. Pravidlá nám poskytujú pevný základ a štruktúru pre každodenné činnosti. Keď si uvedomíme, aký dôležitý vplyv má dodržiavanie pravidiel na vytvorenie zdravého pracovného prostredia, zistíme, že nejde len o slepé plnenie predpisov. Ide skôr o vytvorenie mostu vzájomného porozumenia a rešpektu, ktorý nám umožňuje voľnejšie dýchať, ale aj napĺňať spoločné ciele. Dodržiavaním pravidiel sa podporuje kultúra vzájomného uznania práce a pochopenia hodnoty spolupráce, čo výrazne prispieva k odstráneniu potenciálnych konfliktov a nedorozumení.

V 4. čísle časopisu Didaktika sa venujeme aj témam, ktoré nám pomôžu nastaviť pravidlá v tíme a napĺňať tak nové ciele prichádzajúce so zmenami.

Do začiatku reformy vzdelávania na všetkých školách nám chýbajú dva školské roky. Mimoriadny význam sa v nej pripisuje vyučovaniu, pri ktorom by sa mali uplatňovať metódy, formy a koncepty, v ktorých sa dôraz kladie aj na širšie využívanie blokového a projektového vyučovania. Erich Petlák a Dušana Bieleszová sa bližšie pozreli na tému blokového vyučovania.

„Ľudia, ktorí sú intelektuálne vytrvalí, sa držia pevných racionálnych zásad aj napriek iracionálnej opozícii ostatných a majú realistické povedomie, že je potrebné bojovať s chaosom a náročnými otázkami, aby dosiahli potrebné porozumenie alebo vhľad,“ píše v príspevku o

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk