Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Knižná NOVINKA od Wolters Kluwer: Program rovesníckej mediácie v školách | Autorka: Dušana Bieleszová

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Predstavujeme NOVINKU Program rovesníckej mediácie v školách.

Publikácia je skvelým sprievodcom pri vytváraní harmonického školského prostredia. Autorka, PaedDr. Dušana Bieleszová, v publikácii predstavuje koncept školskej mediácie so zameraním na rovesnícku mediáciu ako kľúčovým nástrojom na riešenie konfliktov a vytváranie pozitívnej atmosféry v školách. Kniha je rozdelená na teoretickú časť a praktickú časť.

Prvá časť publikácie poskytuje analýzu teoretických aspektov mediácie v školskom prostredí s dôrazom na sociálne faktory ovplyvňujúce vzťahy v triede. Skúma rôzne dimenzie efektívnej komunikácie medzi učiteľmi a žiakmi, pričom sa zameriava na výcvik rovesníckych mediátorov a dynamiku skupiny, prinášajúc pohľad na možnosti zlepšenia interakcií a riešenia konfliktov prostredníctvom cielenej mediácie.

Druhá časť knihy sa zameriava na program rovesníckej mediácie, jej didaktických aspektov, nástrojov a techník využívaných počas mediácie. Súčasťou je detailná príručka so štyrmi stretnutiami s rovesníckymi mediátormi, slúžiaca ako cenný návod pre školských mediátorov, pedagogických pracovníkov pri implementácii programu.

Praktická časť obsahuje 100 hier a aktivít, ktoré podporujú emocionálny a sociálny rast žiakov.

Táto publikácia je určená školským mediátorom, pedagogickým zamestnancom, odborným zamestnancom, riaditeľom škôl, koordinátorom školskej mediácie, rovesníckym mediátorom a každému záujemcovi, ktorý si praje vytvoriť harmonické a podporujúce prostredie v škole.

Neváhajte a objednajte si knihu na našom e-shope ešte dnes!

Program rovesníckej mediácie v školách


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov